Història

El diumenge de rams de l’any 1981 va obrir les seves portes per primera vegada la botiga MENJARS CUINATS ROSETA. Aquest negoci familiar va néixer fruit de l’esforç del seu impulsor l’ANDRES RÓDENAS IÑIGUEZ (Ayora, 13/09/1927 – Sant Andreu de Llavaneres, 31/10/2018) amb l’ajut de la seva esposa CARMEN CASAS BADIA (Sant Andreu de Llavaneres 01/12/1932), i també dels seus fills MONTSERRAT, ISIDRE i ANDREU. Fins i tot durant els primers temps hi va participar la seva sogre i mare: la iaia ROSETA a qui van dedicar el nom del negoci.

Primera tarjeta de la Roseta

Aquesta es la primera tarjeta de la Roseta

Inauguració Mejars Cuinats Roseta (abril 1981)

L’Isisdre servint el dia de la inauguració Menjars Cuinats Roseta (abril 1981)

La Roseta el dia de la inauguració de la botiga (abril 1981)

La Roseta el dia de la inauguració de la botiga (abril 1981)

L'Andrés preparant la inauguració de la botiga (abril 1981)

L’Andrés preparant la inauguració de la botiga (abril 1981)

Com podeu veure el nom del negoci es homenatge a qui va ser cuinera durant trenta anys al servei del Compte de Caralt i qui ens va transmetre tots els seus coneixements per tal de poder oferir als nostres clients un servei i una cuina senzills i alhora d’alta qualitat, però la Roseta no ens va deixar tan sols coneixements de cuina sinó que a més li va donar al negoci un esperit que es difícil de trobar avui dia, l’esperit de les coses fetes amb amor i dedicació i senzillesa, el mateix esperit amb que ella ens tractava i ens ensenyava.

18071201 (2)

La iaia Roseta

La iaia Roseta

La iaia Roseta netejant calamars

La iaia Roseta netejant calamars

MENJARS CUINATS ROSETA és un negoci familiar en el que més de trenta anys més tard podem dir amb molt d’orgull que ja hi han treballat fins a quatre generacions.

18071204 (2)

18071205

18071203 (2)

L'Andrés treballant a la cuina. Fotografia dels anys 90

18071202 (2)

iaia1

L’Andrés Ródenas i la Carmen Casas a la botiga. Fotografies dels anys 90

La Carmen fent croquetes (anys 90)

La Carmen fent croquetes (anys 90)

La Montse despatxant

La Montse despatxant (anys 80)

La Montse (anys 90)

                                                                                                         La Montse (anys 90)

L'Andreu a la botiga (2010)

L’Andreu a la botiga (2010)

Pare i fill (estiu 2012)

En Pol i l’Andreu (estiu 2012)

En Xavier (estiu 2013)

En Xavier (estiu 2013)

Els nostres pares a banda d’aprendre de la iaia ROSETA van acumular molta experiència en el mon de la cuina i la restauració  els anys previs a l’obertura de la botiga actual, doncs van ser propietaris del seu propi restaurant a Llavaneres (RESTAURANT CARMEN)  i posteriorment van treballar a altres restaurants tambè de la vila (L’AVI PEP i MAS NADAL).

L'Andrés treballant de cambrer a Ca l'Avi Pep (finals dels 70)

L’Andrés treballant de cambrer a Ca l’Avi Pep (finals dels 70)

Ja ens els anys 74-75 durant l’època del seu restaurant es va posar en marxa la idea de servir menjar per emportar a casa, concepte que fou molt novedós en aquells anys i que va començar amb les “paelles”. Uns anys més tard la idea de fer menjars cassolans per emportar es va dur a terme i va donar lloc al que encara avui es MENJARS CUINATS ROSETA.

L’Andrés va aplicar al negoci tots els coneixements sobre gastronomia i restauració que va anar adquirint al llarg de la seva vida doncs també va ser pagès durant molts anys.

L'Andrés fent de pagès a Can Caralt (anys 50)

L’Andrés fent de pagès a Can Caralt (anys 50)

L'Andrés fent de pagès a Can Caralt (anys 50)

L’Andrés fent de pagès a Can Caralt (anys 50)

L'Andrés fent de pagès a Can Caralt (anys 50)

L’Andrés fent de pagès a Can Caralt (anys 50)

Durant gairebe 15 anys l’Andrés i la Carmen van ser massovers a la torre de Can Bernades i això els va possibilitar conèixer molta gent de la colònia estiuenca que més tard es van convertir en clients habituals del seu restaurant i finalment de la botiga de menjars.

L'Andrés fent de cambrer a Can Bernades (finals anys 60)

L’Andrés fent de cambrer a Can Bernades (finals anys 60)

A principis de la decada del 2000 i ja amb més de 70 anys a l’esquena l’Andrés es va decidir a jubilar-se quedant a la botiga la Carmen i la Montse. Una bona jubilació i merescuda després de tant i tant esforç per un home que es va fer a sí mateix lluitant tota la seva vida per superar els entrebancs que se li van posar per davant i que no foren pocs.

L'Andrés al parc amb un dels seus bisnets (2012)

L’Andrés al parc amb un dels seus besnets (2012)

Un parell d’anys més tard qui es va jubilar definitivament fou la Carmen quedant la botiga en mans de la Montse com a únic representant de la familia,  l’Andrés ja havia estat substituir per la MªAngeles qui havia estat la seva ajudant durant molts anys.

La Carmen poc a bans de jubilar-se (any 2003)

La Carmen poc a bans de jubilar-se (any 2003)

botigaangeles

L’Angeles i la Montse

Al novembre del 2005 l’Andreu s’incorpora al negoci i ho fa obrint una nova botiga amb el mateix nom però a molts kilometres de distància: Puigcerdà.

Inauguració botiga Puigcerdà (3/12/2005)

Inauguració botiga Puigcerdà (3/12/2005)

L'Andreu a la botiga de Puigcerdà (3/12/2005)

L’Andreu a la botiga de Puigcerdà (3/12/2005)

La botiga de Puigcerdà obria tots els dies tal com ho ha fet sempre la de Llavaneres i l’Andreu la portava juntament amb la seva neboda Carmen, filla de la Montse, qui ja havia treballat i agafat experiència a la botiga de Llavaneres, d’aquesta manera unaltre generació de la familia prenia responsabilitats en el negoci.

Menjars Cuinats Roseta a Puigcerdà (2005)

Menjars Cuinats Roseta a Puigcerdà (2005)

La Carmen a la botiga de Puigcerdà (2006)

La Carmen a la botiga de Puigcerdà (2006)

La idea inicial va ser la d’ampliar el negoci en un àrea on les possibilitats per a un comerç d’aquest tipus eren força grans. Malauradament, i com en molts negocis passa, les expectatives eren més grans que la realitat i un any i mig més tard i tambe per altres motius personals l’Andreu i la Montse van decidir que el millor era tancar-la. Un breu camí que no els va fer defugir de continuar la aventura junts a Llavaneres.

Menjars Cuinats Roseta a Puigcerdà (2005)

Menjars Cuinats Roseta a Puigcerdà (2005)

Moltes coses han passat en aquests més de trenta anys de recorregut, molts canvis socials i d’hàbits de consum que hem anat superant per tal de seguir donant el mateix servei als nostres clients. Des de l’us de l’ara indispensable microones, el consum de congelats i menjars pre-cuinats en conserva, l’aparició de les grans superficies comercials, els tele-pizzes, fins la última moda de la cuina de disseny o d’autor, per no parlar de les adaptacions a les noves normatives sobre salut i higiene alimentària.

A MENJARS CUINATS ROSETA ens hem anat adaptant i hem lluitat per sobreviure en aquest mòn tan i tan competitiu.  Al llarg de tots aquests anys hem procurat sempre ser fidels al nostre estil propi i diferenciat, basat en la compra de productes del mercat d’alta qualitat per fer una cuina tradicional catalana invariable en el temps. El manteniment de la fidelitat a una idea i un estil propi no ens ha fet defugir per això d’anar modernitzant les nostres cartes de plats introduint tot alló que els nostres clients han anat demandant.

L'Andrés i la Carmen, els fundadors de Menjars Cuinats Roseta

L’Andrés i la Carmen, els fundadors de Menjars Cuinats Roseta

El millor tribut que podem fer als nostres pares es que la seva petita obra continui viva i sent referència del que un negoci familiar pot arribar a esdevenir.IMG_2136 (Copiar)