FESTA DEL PÈSOL DE LLAVANERES 2014

El dia 26 d’abril de 2014 durant la cel.lebració del sopar del pèsol, dins dels actes de la Festa del Pèsol, li va ser lliurat al nostre pare l’Andrés Ródenas Iñiguez la distinció 8è Pèsol d’Or. Els seus fills ens sentim molt orgullosos d’aquest reconeixement.

MOMENT DE L’ENTREGA DE LA DISTINCIÓ 8è PÈSOL D’OR

Aquesta distinció ha estat un homenatge a un home treballador que ha dedicat la seva vida al mòn de la pagesia, la jardineria i la restauració al nostre poble. El nostre pare ha estat un home autodidacta que s’ha fet a sí mateix salvant totes les circumstàncies adverses que al llarg de la seva vida se li van anar presentant. Va arribar a Llavaneres a l’edat de 18 anys seguint les passes del seu pare qui va haver d’emigrar del seu poble (Ayora, Válencia) per haver lluitat defensant la Rèpublica. L’Andrés va tenir un procès d’integració bastant ràpit encara que no va ser fàcil i va ser acollit al cap de poc temps d’instal·lar-se a Llavaneres per la familia de qui després va ser i encara és la seva esposa. Els primers anys els va dedicar a treballar de pagès a diferents hortes del poble i ja en la decada dels anys 60 va anar a fer de masover a la casa de la familia Bernades on va tenir l’oportunitat de seguir aprenent la jardineria, la pagesia i va aprendre l’oficide cambrer.

A l’any 1974 amb l’ajut de tota la familia va obrir un restaurant dins el complexe d’apartaments Sant Pere (RESTAURANT CARMEN) i així va iniciar una nova i definitiva etapa de la seva vida lligada al mòn de la restauració  ja que anys després va tenir l’oportunitat de treballar en el restaurant “Ca l’Avi Pep” de la familia Graupera, en el restaurant “Mas Nadal” de la familia Costa i finalment a l’any 1981 obrint la que encara és la botiga de “MENJARS CUINATS ROSETA”.

En tots aquests periodes ja com a pagès, ja com a restaurador ha conegut amb molta profunditat el mòn del pèsol garrofal de Llavaneres, i és per això que aquesta distinció s’ha d’entendre com un reconeixement per part del seu poble d’acollida a tota una trajectòria lligat d’una manera o altre en aquest producte tan nostre.

Com a pagès els va plantar i collir durant molts anys en diversos horts del poble, en el seu restaurant ja van ser molt apreciats els “pèsols garrofals ofegats”, ja treballant de cambrer al restaurant Ca l’Avi Pep tambe els conrreava per abastir el restaurant de la familia Graupera, finalment durant la seva etapa al capdevant de Menjars Cuints Roseta els pèsols ofegats van ser un dels seus plats estrella.

Des d’aquest petit espai volem agrair a tots els que ho han fet possible, i als que al llarg dels 69 anys que porta a Llavaneres l’han ajudat i l’han estimat, en nom d’ell MOLTES GRACIES!!!

Els nostres pares l’Andres i na Carme


Comments are closed.

  • Etiquetes