FESTA DEL PÈSOL DE LLAVANERES 2014
El dia 26 d’abril de 2014 durant la cel.lebració del sopar del pèsol, dins dels actes de la Festa del Pèsol, li va ser lliurat al nostre pare l’Andrés Ródenas Iñiguez la distinció 8è Pèsol d’Or. Els seus fills ens sentim molt orgullosos d’aquest reconeixement.
A l’any 1974 amb l’ajut de tota la familia va obrir un restaurant dins el complexe d’apartaments Sant Pere (RESTAURANT CARMEN) i així va iniciar una nova i definitiva etapa de la seva vida lligada al mòn de la restauració ja que anys després va tenir l’oportunitat de treballar en el restaurant “Ca l’Avi Pep” de la familia Graupera, en el restaurant “Mas Nadal” de la familia Costa i finalment a l’any 1981 obrint la que encara és la botiga de “MENJARS CUINATS ROSETA”.
En tots aquests periodes ja com a pagès, ja com a restaurador ha conegut amb molta profunditat el mòn del pèsol garrofal de Llavaneres, i és per això que aquesta distinció s’ha d’entendre com un reconeixement per part del seu poble d’acollida a tota una trajectòria lligat d’una manera o altre en aquest producte tan nostre.
Com a pagès els va plantar i collir durant molts anys en diversos horts del poble, en el seu restaurant ja van ser molt apreciats els “pèsols garrofals ofegats”, ja treballant de cambrer al restaurant Ca l’Avi Pep tambe els conrreava per abastir el restaurant de la familia Graupera, finalment durant la seva etapa al capdevant de Menjars Cuints Roseta els pèsols ofegats van ser un dels seus plats estrella.
Des d’aquest petit espai volem agrair a tots els que ho han fet possible, i als que al llarg dels 69 anys que porta a Llavaneres l’han ajudat i l’han estimat, en nom d’ell MOLTES GRACIES!!!
Comments are closed.